Λύσεις φόρτισης για το διαμέρισμά σας

Φόρτιση σε κοινόχρηστο parking. Θα σας δείξουμε τον τρόπο.

Φόρτιση χωρίς ιδιωτικό parking: Γίνεται;

Σαφώς και γίνεται! Προτού καταλήξετε στην αγορά ένος σταθμού φόρτισης σε κοινόχρηστο χώρο, θα πρέπει πρώτα να μιλήσετε με τον διαχειρηστή ή την διαχειρήστρια εταιρεία του κτηρίου, τους ιδιωκτήτες και τους υπόλοιπους ενοίκους του κτηρίου.

Γιατί ο διαχειριστής μπορεί να έχει πρόβλημα με το να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο σε μία συμβατική πρίζα;

Πιστεύετε ότι αν χρησιμοποιήσετε μια πρίζα στο parking σας ώστε να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας όχημα, δεν θα γίνει αντιληπτό; Δυστυχώς, δεν το γλυτώνετε! Ο διαχειριστής σας μπόρει να είναι αντίθετος και μάλιστα με βάσιμο λόγο. Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος επιβαρύνει σημαντικά το ηλεκτρικό σύστημα του κτηρίου για αρκετές ώρες κάθε φορά. Και αν ο γείτονας σας έχει την ίδια ιδέα με εσάς, στο τέλος υπάρχει πιθανότητα να κάψετε τις ασφάλειες και να προκλειθεί αναστάτωση σε όλο το κτήριο. Ένας άλλος παράγοντας είναι οτί η κατανάλωση της ενέργειας σε ένα υπόγειο parking τυπικά δεν μπορεί να καταμετρηθεί μέσω ενός μετρητή ηλεκτρισμού. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι ένοικοι του κτηρίου θα πρέπει να πληρώσουν το αυξημένο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της φόρτισης του οχήματος σας. Γεγονός το οποίο θα προκαλέσει σίγουρα συγκρούσεις με τους γείτονες.

Ένας σταθμός φόρτισης εγγυάται ασφαλή φόρτιση.

Εδώ ένας σταθμός φόρτισης μπορεί να βοηθήσει. Οι σταθμοί φόρτισης εγγυώνται ασφαλή φόρτιση και αφήνουν το κοινόχρηστο γκαράζ κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ηλεκτρισμού στο μέλλον. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Δεν θα είστε ο τελευταίος ένοικος που θα χαρίσει στον εαυτό του ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Φυσικά όμως, δεν μπορείτε έτσι απλά να εγκαταστήσετε ένα σταθμό φόρτισης από μόνοι σας. Πρώτα, θα χρειαστεί να πάρετε την άδεια του ιδιωκτήτη ή του διαχειριστή. Με βάση το νέο νόμο (Μάρτης 2020), ο οποίος δεν έχει κατοχυρωθεί ακόμα, η συγκατάθεση από τρίτους δεν θα απαιτείται πλεόν στο μέλλον. Ο νόμος αυτός ακόμα βρίσκεται υπό συζήτηση.

Γιατί ένας έξυπνος σταθμός φόρτισης ωφελεί όλους.

Όταν η λέξη “έξυπνος” εφαρμόζεται σε έναν σταθμό φόρτισης, σημαίνει ότι μπορεί να επικοινωνεί και με άλλα συστήματα. Αυτή η ικανότητα καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση πιο έξυπνων λειτουργειών στο σύστημα. Αυτές οι δυνατότητες μπορεί να συμπεριλαμβάνουν μια υπηρεσία χρέωσης που κατανέμει ξεχωριστά κόστη χρέωσης σε κάθε χρήστη ξεχωριστά, εξασφαλίζοντας σαφήνεια για όλους μέσα στο κτήριο. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι δυνατότητες διαχείρησης φορτίου μπορούν να ρυθμίζουν αυτόματα την κατανομή ενέργειας. Το παραπάνω είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν πολλαπλοί σταθμοί φόρτισης και πολλά ηλεκτρικά οχήματα φορτίζουν ταυτόχρονα.

Τι να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός σταθμού φόρτισης για κοινόχρηστο parking

Υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εγκατάσταση μιας λύσης φόρτισης σε κοινόχρηστο χώρο parking.
Παρακάτω, οι προτάσεις προϊόντων μας για εσάς:

Παραμείνετε ευέλικτοι: Η εναλλακτική λύση εν κινήσει

Τι συμβαίνει τελικά αν δεν αξίζει τον κόπο να περάσετε από την επίπονη διαδικασία έγκρισης ενός σταθμού φόρτισης; Η αν χρειάζεται να μετακινήστε από πόλη σε πόλη, χωρίς να έχετε κάποιο σταθερό τόπο κατοικίας; Ή ο ιδιωκτήτης/διαχειριστής σας αρνείται την εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης; Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

Η λύση είναι ένας κινητός σταθμός φόρτισης! Οι σταθμοί αυτοί έχουν τις ίδιες λειτουργείες όπως ένα wallbox, αλλά μπορείτε να τους έχετε πάντα μαζί σας. Με ένα κινητό σταθμό φόρτισης, μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε πρίζα σε μια απόλυτη ασφαλή επιλογή φόρτισης, επιτρέποντας σας να φορτίσετε έως και 22kW με βιομηχανικές πρίζες.

Οι σταθμοί φόρτισης σε κατοικήσιμα κτήρια συμβάλλουν στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Αμέτρητες ομοσπονδιακές επιδοτήσεις, νέα μοντέλα οχημάτων και πρότυπα φόρτισης δείχνουν ότι η ηλεκτροκίνηση αρχίζει πραγματικά να εξελίσσετε στην καθημερινή μας ζωή. Αποκτήσετ όλο το πακέτο και αποκτήστε σταθμό φόρτισης στο κτήριο κατοικίας σας ενώ βρίσκεστε σε αυτό. Συμβουλευτείτε τις λύσεις μας για ακίνητα ώστε να μάθετε περισσότερα με το τι σας καλύπτει. Ως ιδιωκτήτης ενός κτηρίου, πρέπει να σκεφτείτε έαν θέλετε να επιτρέψετε στους ενοικιαστές να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα ή όχι.