Λύσεις φόρτισης για ξενοδοχεία και εστιατόρια

Προσελκύστε νέους επισκέπτες προσφέροντας μία ηλεκτρική υπηρεσία με σταθμό φόρτισης.

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται ραγδαία - κάθε μήνα περισσότερα από 25.000 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ταξινομημένα στην Ευρώπη, 5.700 από αυτά στη Γερμανία. Αυτό αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση σχεδόν 100%. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για διακοπές ή επαγγελματικά ταξίδια. Η διαθεσιμότητα ενός μέρους για τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την επιλογή του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου για τον οδηγό ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Για αυτό το λόγο, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που προσφέρουν σταθμό φόρτισης μπορούν να αποκομίσουν ιδιαίτερα τα οφέλη. Προσελκύστε νέα γκρουπ πελατών με μία επιτόπια υπηρεσία χρέωσης και δώστε τον εαυτό σας ένα μόνιμο στάτους ως καινοτόμο ξενοδοχείο ή εστιατόριο. Επιπλέον, με έναν σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικούς φορτιστές, θα συλλέγετε πόντους μπόνους για την ταξινόμηση του ξενοδοχείου σας και θετικές κριτικές για το εστιατόριο σας.

Λύσεις φόρτισης και άλλα

Ως ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών όσον αφορά την υποδομή φόρτισης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Plug4you μπορεί να σας προσφέρει λύσεις φόρτισης που είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις σας. Οι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σας επιτρέπουν να προσφέρετε στους πελάτες σας επαγγελματικές επιλογές φόρτισης και να διασφαλίζετε ότι λαμβάνετε το βέλτιστο πλήρες πακέτο υπηρεσιών μας. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία και κάντε το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο σας ακόμα πιο ελκυστικό για τους πελάτες! Ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, θα χαρούμε να σας προσθέσουμε σε κορυφαίες υπηρεσίες χαρτών και συστήματα πλοήγησης. Αυτό θα αυξήσει την προβολή και την κάλυψη σας ως ξενοδοχείο ή εστιατόριο που καλωσορίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κατόπιν αιτήματος, μπορούμε επίσης να παρέχουμε έξυπνους σταθμούς φόρτισης που καθιστούν δυνατή την εγγραφή δεδομένων σχετικά με την ηλεκτρική ενέργεια φόρτισης, καθώς και επιλογές χρέωσης και αξιολόγησης.

Τα οφέλη με μία ματιά

  • Τοποθετείστε το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο σας στις κορυφαίες υπηρεσίες χαρτών και σύστημα πλοήγησης.
  • Αυξήστε την κάλυψη και προσελκύστε περισσότερους επισκέπτες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα
  • Παρουσιάστε το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο σας ως βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον
  • Λάβετε επιπλέον βαθμούς στο σύστημα ταξινόμησης ξενοδοχείων και θετικές κριτικές για ένα σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
  • Επωφεληθείτε από το πλήρες πακέτο υπηρεσιών της Plug4you

Έχουμε απαντήσεις στις πιο σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τη χρέωση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό οι ξενοδόχοι και οι ιδιωκτήτες εστιατορίων να υποστηρίζουν την ηλεκτροκίνηση αυτή τη στιγμή;

Ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δρόμο αυξάνεται συνεχώς και ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα στην Κεντρική Ευρώπη έως το 2022. Ωστόσο, καθώς η γκάμα αυτών των αυτοκινήτων είναι ακόμα περιορισμένη, πρέπει να φορτίζονται πιο συχνά. Μια εξαιρετική λύση για το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση του αυτοκινήτου θα ήταν ένα ταξίδι σε ένα εστιατόριο ή μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να προσελκύσετε νέους επισκέπτες και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Με την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξετάζετε σήμερα τις εξελίξεις του αύριο.

Τι είναι ένας σταθμός φόρτισης και πώς χρεώνω;

Κατ’ αρχήν, ένας σταθμός φόρτισης είναι μια ειδική πρίζα που μπορεί να εγκατασταθεί τόσο εντός όσο και εκτός. Για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο συνδέεται με το σταθμό φόρτισης χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο φόρτισης.

Ποιοι τύποι βυσμάτων υπάρχουν;

Γενικά, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι βυσμάτων για χρήση σε ιδιωτικούς και ημι-δημόσιους χώρους: τύπος 1 και τύπος 2. Οι ασιατικοί κατασκευαστές οχημάτων χρησιμοποιούν το βύσμα τύπου 1, ενώ οι ευρωπαίοι κατασκευαστές οχημάτων και η Tesla χρησιμοποιούν το βύσμα τύπου 2. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα διαφορετικά καλώδια φόρτισης και τους τύπους βύσματος.

Ποιοι σταθμοί φόρτισης υπάρχουν και τι πρέπει να λάβω υπόψη;

Υπάρχουν σταθμοί φόρτισης με σταθερά καλώδια ή με ειδική πρίζα φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για ξενοδοχεία και εστιατόρια προτείνουμε τη χρήση σταθμού φόρτισης με πρίζα φόρτισης, καθώς κάθε μοντέλο ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να συνδεθεί σε αυτή την έκδοση χρησιμοποιώντας καλώδιο προσαρμογέα. Αυτό διασφαλίζει ότι έχετε υψηλό βαθμό ευελιξίας.

Οι σταθμοί μπορούν να έχουν διαφορετικές ισχύ φόρτισης, οι οποίες κυμαίνονται από 3,7 έως 22 kW. Αυτές οι δυνάμεις φόρτισης επιτρέπουν τη φόρτιση 25 km έως 150 km πρόσθετης εμβέλειας σε μία ώρα. Ωστόσο το ίδιο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθορίζει τη μέγιστη χρησιμοποιήσιμη ισχύ φόρτισης. Συνιστούμε στους ξενοδόχους να διαθέτουν την έκδοση 22 kW στους πελάτες, έτσι ώστε ακόμη και οχήματα με μεγάλες μπαταρίες να μπορούν να φορτίζονται γρήγορα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός σταθμού φόρτισης έναντι μιας τυπικής οικιακής πρίζας;

Η μακροχρόνια φόρτιση από μια υπάρχουσα οικιακή πρίζα μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση, καθώς οι επαφές ή οι γραμμές τροφοδοσίας φθείρονται με την πάροδο του χρόνου ή η εσφαλμένη εγκατάσταση μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς. Για το λόγο αυτό, οι κορυφαίοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και η VDE (ένωση Ηλεκτρονικών, Ηλεκτρονικών και Πληροφοριακών Τεχνολογιών) προτείνουν την εγκατάσταση σταθμού φόρτισης.

Αυξημένη ασφάλεια: Υψηλή τάση ρεύματος απελευθερώνεται κατά τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου από μία οικιακή πρίζα. Σε αντίθεση με μία απλή οικιακή πρίζα, ένας σταθμός φόρτισης είναι κατάλληλα συντηγμένος και ισχυρός, πράγμα που σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να φορτιστούν με ασφάλεια και χωρίς διαταραχές ή ζημιές. Στο άρθρο του κέντρου γνώσεων “Γιατί χρειάζομαι πραγματικά έναν σταθμό φόρτισης;” μπορείτε να μάθετε γιατί η χρήση ενός σταθμού φόρτιση είναι πολύ καλή ιδέα.

Μειωμένοι χρόνοι φόρτισης: Μπορείτε να φορτίσετε έως και 10 φορές γρηγορότερα χρησιμοποιώντας ένα σταθμό φόρτισης. Για παράδειγμα, ένα Renault ZOE απαιτεί περίπου 10 ώρες για φόρτιση από μια οικιακή πρίζα. Η χρήση σταθμού φόρτισης μειώνει αυτόν τον χρόνο φόρτισης περίπου 1.5 ώρα - αρκετός χρόνος για μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο. Και τότε ο επόμενος επισκέπτης σας μπορεί να κάνει χρήση του σταθμού φόρτισης. Για άλλους χρόνους φόρτισης, ανατρέξτε στη σύνοψη χρόνου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Καθολικοί δυνατότητα εφαρμογής: Ένας σταθμός φόρτισης με πρίζες φόρτισης σας δίνει τη δυνατότητα να φορτίζετε γρήγορα και με ασφάλεια όλα τα συμβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ποιες πραγματικές επιλογές μάρκετινγκ μπορεί να προσφέρει ένας σταθμός χρέωσης στο ξενοδοχείο ή το εστιατόριο σας;

Νέα γκρουπ πελατών: Οι πελάτες που ταξιδεύουν μόνοι τους και οι εταιρείες στρέφονται όλο και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση. Αυτοί οι ταξιδιώτες χρειάζονται ένα μέσο φόρτισης του αυτοκινήτου είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας είτε ενώ σταματούν να για λίγο στο εστιατόριο ή στους χώρους αναψυχής σας.

Σημείο ενδιαφέροντος (POI): Η υπηρεσία POI διατίθεται αποκλειστικά σε πελάτες της Armet Mobility. Ως μέρος αυτής της προσφοράς, προσθέτουμε το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο σας σαν ταξιδιωτικό προορισμό (παρόμοιο με ένα πρατήριο καυσίμων) σε κορυφαίες υπηρεσίες χαρτών (π.χ. e-tankstellen-finder.com, ChargeMap) και συστήματα πλοήγησης (π.χ. BMW, Daimler). Αυτό σας επιτρέπει να προσελκύσετε νέους επισκέπτες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που έχουν δει το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο σας μέσω του παρόχου υπηρεσιών χαρτών. Μπορείτε να παραγγείλετε την υπηρεσία POI με μόλις 199 ευρώ. Για τις προτάσεις προϊόντων για συγκεκριμένα ξενοδοχεία, επισκεφτείτε το κατάστημά μας.

Βιωσιμότητα μάρκετινγκ: Η ηλεκτροκίνηση είναι βιώσιμη. Βελτιώστε το προφίλ σας ως μία βιώσιμη εταιρεία εγκαθιστώντας έναν σταθμό φόρτισης και προσφέροντας πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ταξινόμηση του ξενοδοχείου σας (συμπεριλαμβανομένων 3 πόντων στο γερμανικό σύστημα ή 25 πόντων για την ταξινόμηση “Πιστοποιημένο πράσινο ξενοδοχείο”)

Πόσους σταθμούς φόρτισης χρειάζομαι;

Σύμφωνα με την εμπειρία μας, ένας ή δυο σταθμοί φόρτισης αρκούν για να ξεκινήσετε. Περαιτέρω επέκταση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίπτωση αυξανόμενης ζήτησης.

Ποιο είναι το κόστος απόκτησης για την εγκατάσταση σταθμού φόρτισης;

Μπορείτε να αποκτήσετε έναν σταθμό φόρτισης με μόλις 599 ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να εγκατασταθούν καλώδια και ασφάλειες ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση του σταθμού φόρτισης. Το κόστος εγκατάστασης και υλικού εξαρτάται από τις επιτόπιες συνθήκες. Ωστόσο, για το 70% των εγκαταστάσεων το κόστος παραμένει κάτω των 500 ευρώ. Θα χαρούμε να σας προτείνουμε εξιδεικευμένο ηλεκτρολόγο, ο οποίος όχι μόνο θα εγκαταστήσει το σταθμό φόρτισης, αλλά θα σας δώσει και συμβουλές επί τόπου σχετικά με την καλύτερη τοποθεσία για αυτό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα ελέγχου μας για να εκτιμήσετε γρήγορα και εύκολα το κόστος σας για την εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης.

Τι πρέπει να λάβω υπόψη κατά τη χρέωση των επισκεπτών για την ηλεκτρική ενέργεια για το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο;

Σκοπεύετε να χρεώσετε τους καλεσμένους σας για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους χρησιμοποιώντας το σταθμό φόρτισης; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε τις ακόλουθες πληροφορίες. Εάν χρεώσετε την ακριβή κιλοβατώρα, το ξενοδοχείο σας ή το εστιατόριο σας γίνεται “προμηθευτής ενέργειας” και υπόκειται σε ειδικές φορολογικές χρεώσεις, εφόσον χρεώνεται υψηλότερη τιμή κιλοβατώρας από ότι πραγματικά πληρώνει το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο. Η πρόταση μας είναι να φορτίσετε την ηλεκτρική ενέργεια ως το λεγόμενο “μετασχηματισμένο προϊόν” με τη μορφή σταθερής τιμής ή μονάδας χρόνου. Ένα “μετασχηματισμένο προϊόν” σημαίνει ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν θεωρείτε καμία υπηρεσία, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί ως βοηθητικό προϊόν - παρόμοια με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων

Ως αλυσίδα ξενοδοχείων ή εστιατορίων, πώς μπορώ να προσφέρω σταθμούς φόρτισης;

Εάν θέλετε να εξοπλίσετε ταυτόχρονα πολλά ξενοδοχεία ή εστιατόρια με σταθμούς φόρτισης, η ομάδα εξυπηρέτησης στην Plug4you μπορεί να σας προσφέρει ειδικούς όρους και ολοκληρωμένες συμβουλές.

Το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο μας σχεδιάζει να εγκαταστήσει σταθμό φόρτισης από την Tesla (Wall connector). Μπορούν οι πελάτες μας να το χρησιμοποιήσουν για να φορτίζουν άλλα αυτοκίνητα;

Το Tesla (Wall connector) έχει σταθερά καλώδια που σημαίνει ότι μπορούν να φορτιστούν μόνο οχήματα με βύσμα τύπου 2. Αυτές είναι κυρίως ευρωπαϊκές μάρκες. Τα ασιατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (π.χ. Nissan, Mitsubishi, Toyota, KIA και Hyundai) αποτελούν σήμερα μερίδιο αγοράς περίπου 40%. Απαιτούν σταθμό φόρτισης με καλώδιο φόρτισης τύπου 1 ή υποδοχή φόρτισης τύπου 2.

Επιπλέον, ενώ οι σταθμοί φόρτισης Tesla προστίθενται μόνο στα συστήματα πλοήγησης μάρκας Tesla, η Plug4you σας δίνει την ευκαιρία να προσθέσετε το σταθμό φόρτισης σε άλλες κορυφαίες υπηρεσίες χαρτών και συστήματα πλοήγησης και έτσι να αυξήσετε την κάλυψη σας σε όλες τις μάρκες αυτοκινήτων.