Λύσεις φόρτισης για real estate και κατασκευαστικά έργα

Βεβαιωθείτε ότι τα έργα σας είναι ανθεκτικά στο μέλλον με προσαρμοσμένη υποδομή φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των υβριδικών οχημάτων αυξάνεται. Ωστόσο, οι οδηγοί στη Γερμανία δεν είναι προς το παρόν σε θέση να φορτίσουν τα οχήματα τους παντού. Το προτιμώμενο μέρος για φόρτιση εξακολουθεί να είναι στο σπίτι. Πολλές πολυκατοικίες δεν είναι προετοιμασμένες για την τάση της ηλεκτροκίνησης. Τον Μάρτιο του 2020, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει πλέον εγκρίνει ένα σχέδιο νόμου σχετικά με το δικαίωμα σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις χρέωσης σε υπόγεια γκαράζ ή χώρους στάθμευσης.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει πολιτική πίεση για να το αλλάξουμε αυτό. Η μεγάλη συμφωνία συνασπισμού του 2018 αναφέρει τα εξής: “Επιπλέον, προσπαθούμε να προωθήσουμε την εγκατάσταση ιδιωτικών σταθμών φόρτισης. (...) Οι νομικές διατάξεις θα διευκολυνθούν σχετικά με τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες κατοικιών που επιθυμούν να εγκαταστήσουν σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.” Στο εγγύς μέλλον θα γίνει κανονισμός για την οικοδόμηση της Ε.Ε. Σύμφωνα με αυτό τον κανονισμό χώρος στάθμευσης σε κατοικίες με περισσότερες από 10 θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να παρέχει υποδομή φόρτισης από το 2025.

Ως ιδιοκτήτης ακινήτου ή αρχιτέκτονας έχετε πλέον την ευκαιρία να αποδείξετε ότι είστε καινοτόμοι και περιβαλλοντικά ενημερωμένοι: Ετοιμάστε το ακίνητο σας για μια αποτελεσματική υποδομή φόρτισης. Βεβαιωθείτε ότι το κτήριο διαθέτει κατάλληλη ισχύ σύνδεσης και συντελεστή σε επαρκή αριθμό καλωδίων και κενών αγωγών. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να ενσωματώσετε λύσεις φόρτισης στα κτήρια σας. Στο στούντιο electrive.net, ο Διευθύνων Σύμβουλός μας Marcus Fendt δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις που προκύπτουν σχετικά με τον νέο κανονισμό. Μπορείτε να βρείτε το βίντεο εδώ.

Πώς μπορεί η ιδιοκτησία ή το development σας να επωφεληθεί από την ηλεκτρική κινητικότητα;

Ασφαλής πλευρά με έλεγχο εγκατάστασης

1. Κάντε κράτηση για έλεγχο εγκατάστασης
Μπορείτε να παραγγείλετε έναν έλεγχο εγκατάστασης για την ηλεκτρική σας εγκατάσταση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή τηλεφωνώντας απευθείας στην ομάδα εξυπηρέτησης

2. Πραγματοποιήστε τον έλεγχο εγκατάστασης
Ο συνεργάτης εγκατάστασης θα κανονίσει μια ημερομηνία μαζί σας. Στη συνέχεια, ένας ειδικευμένος ηλεκτρολόγος θα ελέγξει τις ηλεκτρολογικές συνθήκες στην τοποθεσία σας.

3. Λάβετε την έκθεση αναφοράς
Θα λάβετε μια λεπτομερή έκθεση αναφοράς που συμμορφώνεται με τα τρέχοντα πρότυπα και τους κανονισμούς εγκατάστασης για σταθμούς φόρτισης, καθώς και μεμονωμένη προσφορά.

Ισορροπία φορτίου για δημόσια ιδρύματα

Ένα σύστημα διαχείρισης φορτίου επιτρέπει σε πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζουν ταυτόχρονα χωρίς να απαιτούν δαπανηρές επενδύσεις στην κατασκευή συνδέσεων. Η δυναμική διαχείριση φορτίου θα αυξήσει ή θα μειώσει την χωρητικότητα ισχύος των σταθμών φόρτισης σε σχέση με το συνολικό φορτίο του κτηρίου. Αυτό διασφαλίζει ότι όλοι οι σταθμοί φόρτισης τροφοδοτούνται με την υψηλότερη δυνατή ισχύ και ότι ποτέ δεν ξεπερνά το συνολικό φορτίο της σύνδεσης του κτηρίου.

Η ισχύς φόρτισης μειώνεται αυτόματα κάθε φορά που υπάρχουν φορτία αιχμής. Η διαχείριση φορτίου επιτρέπει σε έναν πολύ υψηλότερο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίζουν χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ηλεκτρική υποδομή από ότι θα ήταν δυνατό με μη ρυθμιζόμενη φόρτιση. Επιπλέον, τα δεδομένα που λαμβάνονται μέσω της διαχείρισης φορτίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς χρέωσης ή να παρέχονται σε ενδιαφερόμενους χρήστες για έλεγχο.

Παρακολουθήστε την ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας με τη δυνατότητα ενσωμάτωσης πρόσθετων σταθμών φόρτισης ανά πάσα στιγμή

Φόρτιση με 100% ηλιακή ενέργεια: Με τον διαχειριστή ενέργειας smartfox μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλεόνασμα ηλιακής ενέργειας που παράγεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα του ιδρύματός σας για να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο.

Ελαχιστοποιήστε το κόστος σας: Ο δημόσιος οργανισμός σας θα χρησιμοποιήσει λιγότερη ενέργεια και επομένως θα εξοικονομήσει κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ενώ υποστηρίζει τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.